Makanan Terviral Di Kota Kedah

Makanan Terviral Di Kota Kedah

Makanan Terviral Di Kota KedahMakanan Terviral Di Kota Kedah –  Makanan adalah zat yang di makan oleh makhluk hidup untuk mendapatkan nutrisi yang kemudian di olah menjadi energi. Karbohidrat, lemak, protein, vitamin, dan mineral merupakan nutrien dalam makanan yang di butuhkan oleh tubuh.

Cairan untuk di konsumsi sering di sebut minuman, tetapi kata makanan juga bisa di pakai. Makanan yang di konsumsi oleh manusia di sebut pangan, sedangkan makanan yang di konsumsi oleh hewan di sebut pakan.

Salaha satu daerah yang memiliki tempat makan dan juga makan paling lezat adalah kota kedah. Kota yang berada di dalam negara  malaysia ini memiliki tempat dan makan yang super lezat dan juga super indah . Berikut salah satu jenis makanan yang ada di kota kedah. Di lansir dari laman theiotrevolution.

Nasi Lemak Haji Ali

Nasi Lemak Haji Ali sudah beroperasi kira-kira 50 tahun lamanya. Jadi, ia sudah memiliki reputasi yang bagus, sekurang-kurangnya di kalangan penduduk Kedah.

Lauk yang paling terkenal untuk nasi lemaknya adalah ayam goreng. Mereka juga ada menyediakan beberapa jenis kuah untuk digandingkan dengan nasi lemak seperti kari dan kurma. Bersedia untuk beratur pada waktu puncak. Terpaksa menunggu tapi tetap berbaloi.

Tanjung Tirai View Café

Ia terletak di tepi laut. Jadi, pemandangannya indah terutama ketika waktu senja. Tambahan pula ia di buka lewat petang sehingga tengah malam. Jadi, ramai yang datang makan sambil melihat matahari terbenam walaupun hiasan kedai ini ringkas sahaja. Cara Daftar Togel Online

Banyak pilihan hidangan makanan laut dengan gaya tempatan ada di sini. Masakannya sedap dan harganya murah. Itulah sebab mengapa ramai yang suka makan di Tanjung Tirai View Café. Jika keliru hendak makan apa, pelayan mereka boleh mengesyorkan hidangan terbaik untuk anda.

Makanan Terviral Di Kota Kedah

No.8 Curry House

Jika anda peminat kari, anda pasti teruja apabila mengetahui tentang tempat ini. Sudah tentulah kari kepala ikan menjadi antara hidangan kari yang menjadi pilihan pelanggan. Di tambah pula dengan hidangan sampingan lain seperti sayur-sayuran, cukup melengkapi hidangan anda.

Ruang restoran pula luas dengan hiasan ringkas yang menarik dan selesa. Tak perlu cakap banyak. Anda mesti datang ke sini sendiri untuk mencuba dan memastikan jika kari mereka betul-betul menepati citarasa anda.

About the Author

You may also like these